‘We hebben er veel complimenten over gehad’
“De eigen uitgave is ideaal als je een gebeurtenis of evenement wil aankondigen voor een groter regionaal publiek. Wij hebben de krant ingezet om de opening van het nieuwe brugklasgebouw onder de aandacht te brengen, met succes”, laat Diede van Gorp, medewerker PR en Communicatie van de KSE weten.

DOOR ROSANNE VAN POPPEL

Ter ere van de opening van het nieuwe brugklasgebouw van scholengemeenschap KSE, heeft Uitgeverij de Bode een speciale krant voor hen gemaakt. Hierin kwam niet alleen de opening van het nieuwe brugklasgebouw aan bod. “We hebben natuurlijk nog meer leerlingen dan de brugklassers,” licht van Gorp toe. Er werden verschillende leerlingen aan het woord gelaten over hun eigen school en de mogelijkheden die de KSE allemaal biedt aan haar leerlingen. De krant werd verspreid in gemeenten Etten-Leur, Rucphen, Halderberge en Zundert en plaatsen Prinsenbeek en Zevenbergen. “Op die manier bereiken we ook ouders van potentiële nieuwe leerlingen en weten zij wat wij als school allemaal doen”, voegt van Gorp toe. Er stonden bovendien verschillende advertenties in, waarin bedrijven de school feliciteerden met de opening van het nieuwe gebouw. Een mooi platform voor hen om ook nog even onder de aandacht gebracht te worden.

Totstandkoming
“Je kunt zoveel tijd in de speciale krant steken als je zelf wilt. De Bode neemt in principe alles uit handen, maar het is ook mogelijk om zelf input aan te leveren en er zo net wat meer je eigen draai aan te geven. Wij besloten de tekst voor de artikelen zelf aan te leveren. We zitten er dan zelf toch iets beter in, vandaar dat besluit. De Bode regelde een fotograaf, waar we overigens heel erg over te spreken waren. Zij hebben uiteindelijk het hele blad in elkaar gezet, van begin tot eind”, vertelt van Gorp over de totstandkoming van de unieke KSE krant.

Eindproduct
“Het eerste ontwerp dat ons werd toegestuurd was eigenlijk al bijna helemaal goed. We wilden nog een paar kleine dingetjes anders zien. Onze feedback werd heel snel verwerkt, wat echt een pluspunt was. Met nog een ander fotootje hier en daar is de derde versie die we kregen de definitieve krant geworden. We waren heel tevreden met het eindproduct. We hebben hem eerst intern aan iedereen laten zien en alle reacties waren erg positief”. De speciale KSE uitgave kwam net uit voor de officiële opening van het brugklasgebouw. “De krant functioneerde deels om deze opening nog even onder de aandacht te brengen bij de mensen en dat is zeker goed gelukt. Er zijn veel bezoekers afgekomen op de opening van het nieuwe gebouw, die de uitgave ook hadden gezien. We hebben toen veel complimentjes gekregen over de speciale krant. Een aantal collega’s die wat verder weg wonen kregen de uitgave niet thuis en zij kwamen er nog speciaal eentje ophalen omdat ze er toch wel graag zelf een wilde hebben”, vertelt van Gorp lachend.

De KSE is een moderne katholieke school met een open aanname beleid. De KSE werkt dag in dag uit volgens een aantal kernwaarden: samenwerken, elkaar waardering geven en groeien. Op die manier wil de school met elkaar, leerlingen, ouders en medewerkers omgaan.

Start typing and press Enter to search