‘Mensen die hier normaal niet komen, gaan nu toch een kijkje nemen’

OOSTKAPELLE – Voor de Mossel 10-daagse die ieder jaar wordt georganiseerd brengt de Bode al vier jaar op rij een speciale uitgave uit. “Hierdoor komen er extra veel bezoekers op het evenement af”, vertelt Arjan Maljaars, organisator van het evenement en lid van de ondernemersvereniging.

DOOR ROSANNE VAN POPPEL

“Deze editie over de Mossel 10-daagse komt tot stand door onze samenwerking met de Bode. Dit jaar had de uitgave twaalf pagina’s. Wij leveren een aantal dingen aan: adverteerders en dergelijke. De Bode zet het dan in elkaar en maakt hier zowel tekstueel als visueel iets moois van. De uitgave ziet er altijd heel erg netjes en goed uit. Hij zorgt er bovendien voor dat er veel mensen op Oostkapelle afkomen voor dit evenement. Ook mensen die hier normaal gesproken niet komen, gaan speciaal voor de Mossel 10-daagse toch naar Oostkapelle”, laat Maljaars weten.

Bereik
“De reden dat we voor een samenwerking met de Bode hebben gekozen, is omdat zij een gratis huis-aan-huisblad uitgeven. Omdat het gratis is, betekent het dat het bij iedereen terecht komt. Niet alleen bij abonnees. Ze geven in ons gebied een opgave van ongeveer 55.000 bladen uit. De speciale editie zit hier als bijlage bij, waardoor wij ook al deze mensen bereiken. Omdat je zo’n groot publiek bedient, biedt je adverteerders ook een interessant platform om te adverteren”, verklaart Maljaars.

Organisatie
De Mossel 10-daagse is een jaarlijks terugkerend evenement in Oostkapelle. De verse Zeeuwse mosselen staan gedurende deze tien dagen centraal. Restaurants in de omgeving bieden deze anderhalve week allemaal een eigen mosselgerecht aan. “De Mossel 10-daagse wordt georganiseerd door vijf personen, die ook lid zijn van de ondernemersvereniging van Oostkapelle”, legt Maljaars uit. “Hoewel het eerst echt alleen over mosselen ging, breiden we gestaag het assortiment een beetje uit. Nu horen oesters er bijvoorbeeld ook bij. Daarnaast gaan we ook de samenwerking aan met steeds meer andere bedrijven. Op deze manier blijft het evenement groter worden en zich ook verbeteren”, voegt hij tot slot toe. In 2017 vindt de Mossel 10-daagse plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september.

Start typing and press Enter to search