‘Als de pagina in de krant wordt geplaatst benaderen klanten ons meer’

ROOSENDAAL – “De Conceptpagina in de Bode zorgt ervoor dat de boodschap van je advertentie doeltreffend en objectief wordt overgebracht. Na het plaatsen van deze pagina merken we dat klanten meer informatie opvragen en een afspraak maken”, vertelt Mariëlle Franken van Groenhuysen.

DOOR ROSANNE VAN POPPEL

“Wij maken gebruik van verschillende diensten van de Bode, maar de conceptpagina’s zijn met name interessant gebleken voor ons. Deze bestaan uit redactionele artikelen die niet-commercieel getint zijn. Ze gaan over een bepaald onderwerp, die wij ondersteunen met een advertentie onder het artikel”. Als voorbeeld geeft Franken een conceptpagina die ze laatst hebben geplaatst. “Dat was een redactioneel artikel over spierkrachttraining, daaronder stond een advertentie over onze fysiotherapeuten. We merken dat mensen zo’n pagina interessant vinden. Als gevolg daarvan bellen ze ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken”, legt ze uit.

Objectief
“Wat de pagina zo krachtig maakt, is dat de twee onderdelen elkaar versterken. Het redactionele artikel en de advertentie.  Zonder toelichting zou de advertentie niet veel opleveren. Je hebt tekst en uitleg nodig om de boodschap over te brengen en je advertentie te laten werken. Deze pagina geeft bovendien de gelegenheid om meer te vertellen over een bepaald product of dienst dat jij als bedrijf aanbiedt en waar mensen behoefte aan hebben. Of ze zich hier nou van bewust zijn of niet”. Franken geeft verder aan dat de klant het fijn vindt om naast de gewone advertenties die zij plaatsen, ook dit soort varianten te zien. “Dat komt met name omdat het wat objectievere en meer inhoudelijke informatie bevat. De lezer ziet het dan ook niet echt als advertentie”, voegt ze toe.

Goedgelezen
“We hebben in eerste instantie voor de Bode gekozen omdat we merken dat het een goedgelezen medium is onder onze doelgroep. Op een gegeven moment werden wij geattendeerd op de mogelijkheid van de conceptpagina. We zijn één van de eersten geweest die hier gebruik van hebben gemaakt en voorlopig gaan we hier zeker mee door”, besluit Franken haar verhaal.

 

Start typing and press Enter to search