Leukste werkgever van de regio vestigt zich in Moerdijk

MOERDIJK – In plaats van een standaard vacature op de vacaturepagina te zetten, besloot Base Logistics om het anders aan te pakken. Op de voorpagina van de Bodes in West-Brabant prijkte een unieke call to action om te solliciteren. “Ons bedrijf heeft niet alleen veel aandacht gekregen, binnen twee weken zijn er bijna negentig sollicitaties binnengekomen!” vertelt marketingcommunicatie specialist Marc de Jong van Base Logistics.

DOOR ROSANNE VAN POPPEL

De warehouses van Base Logistics zitten op dit moment in twee locaties in Nederland: Amsterdam en Zwijndrecht. De twee distributiecentra worden gecombineerd in een nieuwe vestiging in Moerdijk. “We verhuizen alles naar Moerdijk, waar we zo’n 6000 vierkante meter extra opslag hebben ten opzichte van nu. We beschikken dan in totaal over 15.000 vierkante meter opslagruimte. De ambitie van ons bedrijf is om veel te blijven groeien en dat lukt op deze manier ook”, legt de Jong uit.

Unieke advertentie
Voor zo’n grote nieuwe vestiging is er natuurlijk ook voldoende personeel nodig. “We hebben met een unieke personeelsadvertentie op de voorpagina van meerdere edities van de Bode gestaan en er is een redactioneel artikel geschreven over Base Logistics.” In de advertentie op de voorpagina stond een korte, prikkelende boodschap die potentiële werknemers overhaalde om te solliciteren, samen met een foto en een verwijzing naar de website. In het redactionele artikel stond wat uitgebreidere informatie, onder andere over wat voor vacatures het ging. “De combinatie van de advertentie en het artikel is erg effectief gebleken. In de eerste week hebben we wel 45 reacties gehad op onze vacatures. De daaropvolgende week kwamen er nog eens een dikke veertig bij. In totaal zijn er dus bijna negentig reacties binnengekomen, wat echt boven verwachting was. We hebben hiernaast door de uitingen in de Bode veel aandacht gehad voor ons bedrijf. Onze doelstellingen zijn bereikt. Het redactionele artikel is ook nog doorgeplaatst naar NU.nl . Het artikel en de advertentie hebben voor veel online verkeer gezorgd: het bezoekersaantal voor onze website was in die tijd 2,5 keer zo hoog als normaal.”

Advies
“De samenwerking met de Bode vond ik heel plezierig verlopen. Er werd goed meegedacht en rekening gehouden met ons budget. In vergelijking met andere media in de omgeving, kwam er van de Bode echt een gedegen voorstel. De verhouding tussen het verkrijgen van een bepaald bereik en de prijs die je hiervoor betaalt is erg voordelig. In eerste instantie zouden we eenmalig adverteren. Op advies van de Bode hebben we de advertentie een week later herhaald. Dit heeft er voor gezorgd dat we nóg meer exposure hebben gekregen”, besluit de Jong zijn verhaal.

Base Logistics is een logistiek dienstverlener, met de focus op Transport Management, Warehouse Management en Data Management. Hun doel is om logistiek voor klanten simpel, efficiënt en controleerbaar te maken. Binnen het bedrijf staat innovatie centraal, vooral door slim gebruik te maken van IT-mogelijkheden.

Start typing and press Enter to search