‘Het was een situatie waarin alles veel beter liep dan verwacht’

OOST-SOUBURG – MegaBed introduceerde in het voorjaar een nieuw dekbedovertrek. Op advies van de Bode lieten ze hier een redactioneel artikel over plaatsen in weekblad de Bode. “Ineens kwam er een stormloop van mensen die het dekbedovertrek in de krant hadden zien staan. Binnen drie weken was alles weg”, vertelt Ralph Hanraads van MegaBed.

DOOR ROSANNE VAN POPPEL

Het Belle Knoppe dekbed is bedacht samen met de eigenaren van de Zeeuwse Belle Company: Peter Keim en Leonard Bal. De moeder van laatstgenoemde is eigenaresse van naaimachine- en handwerkzaak De Sierspeld. Op een gegeven moment ontstond het idee om een samenwerking tussen de drie bedrijven het leven in te roepen. In totaal zijn ze ongeveer een half jaar bezig geweest met het creëren van het dekbedovertrek, van de eerste brainstorm tot het daadwerkelijke product. Uiteindelijk is er een overtrek uitgekomen dat een lokale uitstraling heeft, dankzij de traditionele Belle Knoppe print.

Uitverkocht
“We hadden zelf gewoon een post op onze Facebookpagina geplaatst met dat er een nieuw dekbedovertrek was toegevoegd aan ons assortiment. Dat doen we eigenlijk altijd als we iets nieuws gaan aanbieden”, legt Hanraads uit. Tevens werd besloten om weekblad de Bode in te zetten door middel van een redactioneel artikel over het dekbedovertrek. Hierna verliep alles in een stroomversnelling. In het artikel werd meer informatie gegeven over het nieuwe dekbedovertrek en over MegaBed zelf. “Toen het stuk in de Bode verscheen, stond binnen no time de winkel vol met klanten die het Belle Knoppe dekbed wilden hebben. In totaal hadden we in Zeeland 500 dekbedovertrekken in de schappen liggen. Die waren binnen drie weken allemaal weg. Het was zo’n wonderbaarlijke situatie waarin alles goed ging en liep zoals het moest lopen. Het enige nadeel hieraan is dat we er niet op gerekend hadden, we zaten na deze stormloop een tijdje zonder deze dekbedovertrek. Maar dat is een nadeel dat we graag voor lief nemen”, lacht Hanraads. Hij is de Bode erg dankbaar voor hun advies. “We adverteren al langere tijd wekelijks in het blad. Op de samenwerking hebben we dan ook niks aan te merken, die verloopt top. Als er eens een keer iets fout gaat, wordt er gelijk gezocht naar een oplossing en wordt het probleem meteen verholpen. Dat werkt erg fijn”, besluit hij zijn verhaal.

Megabed is een zelfstandige onderneming in Zeeland gespecialiseerd in bedtextiel. Hun streven is om oog te hebben voor de wensen van haar klanten, optimaal service te bieden en altijd voor haar klanten op zoek te gaan naar mooie aanbiedingen. Ze hebben vestigingen in Oost-Souburg, Kapelle en ’s-Gravendeel.

Start typing and press Enter to search